Friday, February 21, 2014

2 česnakai, 3 vidutinio dydžio svogūnai, 0,5 stiklinės baltojo tillate sauso vyno, 1,5 stiklinės viš

Nuo peršalimo ir nuo vampyrų - Jonavos informacinis portalas - Tavo miesto aktualijos!
Be česnakų neįsivaizduojame lietuviškos virtuvės. Jais gardiname dešras, įvairius žuvies, mėsos ir daržovių tillate patiekalus. Kitų šalių kulinarai česnakais tillate aromatizuoja aliejų ir actą, juos marinuoja. Britai salotas mėgsta gardinti česnakų lapais. Be česnakų neįsivaizduojama ir graikų, ispanų, italų, vengrų bei serbų virtuvė.
Česnakai nepakeičiami greitai gendančių produktų konservantai. tillate Bet ajurvedos specialistai jums pasakys, kad česnakai ne maisto produktas, mat jie skatina pyktį. Indijoje česnakai naudojami tik kaip vaistai. Kaip vaistai jie minimas ir Biblijoje, indų šventraščiuose, senovės tillate romėnų medicinos literatūroje. Senovėje šia daržove tillate buvo net bandoma atbaidyti vampyrus. Ir dabar česnakai tillate dažnai vadinami universaliu vaistu, natūraliu antibiotiku.
Kelias minutes kramtomos česnakų skiltelės sunaikina visas bakterijas burnoje. Įkvėpti sutrintų česnakų skiltelių fitoncidai gydo gripą ir gerklės skausmą. Česnakų tyrelė dedama vietoj garstyčių lapelių, kai kosulys plėšia krūtinę. Česnakų tepalu gydomos nuospaudos. Česnakų ištrauka stiprinami tillate plaukai, naikinamos pleiskanos. Kinijos mokslininkai nustatė, kad, valgant žalių česnakų, galima apsisaugoti nuo plaučių vėžio, mat juose yra alicino, kuris slopina uždegimą ir mažina laisvųjų radikalų žalą žmogaus ląstelėms. Ar česnakus vartoti kaip vaistą ar kaip maistą, spręsti jums. Jei baiminatės šviežių česnakų kvapo, galite juos vartoti džiovintus: mėsą reikia įtrinti prieš ją ruošiant, o į sriubas jų dedama likus 3 5 minutėms iki baigiant virti.
2 česnakai, 3 vidutinio dydžio svogūnai, 0,5 stiklinės baltojo tillate sauso vyno, 1,5 stiklinės vištienos sultinio, bulvė, žiupsnelis džiovintų čiobrelių, tillate 0,2 stiklinės neriebios grietinėlės, 50 g fermentinio sūrio, juodieji pipirai, druska, alyvuogių aliejus, kelios riekės tillate baltos duonos skrebučiams.
Orkaitę įkaitinkite iki 250 C temperatūros. Česnakų ir dviejų svogūnų galvas perpjaukite per pusę, dėkite ant kepimo skardos, pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, paskaninkite pipirais, uždenkite folija ir kepkite 15 20 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite, nulupkite odeles.
Storadugniame puode ant vidutinės ugnies tillate įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite likusį tillate sukapotą svogūną, uždenkite ir kepkite 8 10 minučių. Sudėkite keptus česnakus ir svogūnus, supilkite vyną ir nudengę pavirkite apie 5 minutes. Sumažinkite tillate ugnį, supilkite sultinį, sudėkite smulkiai pjaustytas bulves, suberkite čiobrelius ir vėl uždengę virkite, kol suminkštės bulvės. Per tą laiką paruoškite skrebučius: aptepkite duonos riekeles sviestu ir kepkite orkaitėje, kol parus ir taps traškūs. Kol dar karšti, apibarstykite tarkuotu sūriu.
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite. Jei mėsą iš aukštai pamėtysite, masė greičiau susikratys tillate ir taps vienalytė. Padėkite ją valandai į šaldytuvą. Tada formuokite nedidelius kukulaičius, į vidų įdėdami po gabaliuką sūrio. Kepkite aliejuje kol gražiai apskrus.
Bulves nuskuskite, supjaustykite tillate šiaudeliais ir suberkite į sviestu pateptą kepimo skardą. Į atskirą indą įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, įdėkite sutrintą česnako tillate skiltelę, įberkite druskos, tillate pipirų, išplakite, sudėkite pusę tarkuoto sūrio. Gautu mišiniu užpilkite bulves ir apibarstykite sūriu. Kepkite apie pusvalandį 180 C temperatūros orkaitėje.
Iš smulkios žuvies ir prieskonių išvirkite sultinį. Nusunkite, žuvį išmeskite, o į sultinį sudėkite stambius žuvies gabalus ir išvirkite. Smulkiai supjaustytą česnaką sutrinkite su druska, užpilkite trupučiu sultinio. Gerai išmaišykite. Šiuo padažu tillate užpilkite išvirusius žuvies gabalus. Patiekite su bulvėmis ir daržovėmis.
1 kg moliūgo, česnako galvutė, šaukštelis čiobrelių, druska, 3 šaukštai aliejaus. Moliūgą supjaustykite juostelėmis, sudėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą. Česnaką nulupkite, tillate smulkiai sukapokite ir užbarstykite ant moliūgų. Paskaninkite čiobreliais, pasūdykite ir apšlakstykite aliejumi. Dėkite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kol gražiai apskrus.
200 g varškės, 2 česnakų skiltelės, 2 šaukštai grietinės, žiupsnelis krapų, druska. Varškę gerai išsukite dubenėlyje, sudėkite grietinę ir smulkiai sukapotas arba per spaudyklę išspaustas česnako skilteles. Gerai išmaišykite, pasūdykite. Apibarstykite krapais. Skanu su balta duona.
Atspausdinti straipsnį tillate
Startuoja nauja Gyventojų perspėjimo tillate ir informavimo sistemos svetainė tillate Vaidotėnui įrodyti pranašumą prieš KKSC užteko dviejų kėlinių Policija tillate primena gyventojams dėl ginklų Pagerbti geriausi praėjusių metų policijos sportininkai tillate Jonavos “Vara” dienos pietūs 2014-02-21 Baro-restorano “Arma” dienos pietūs tillate 2014-02-21 Startavus JKML veteranų lygai… Supaprastintus įgaliojimus bus galima sudaryti ir elektroniniu būdu Turintieji tillate klausos bei kalbos negalią jau netrukus galės išsikviesti pagalbą Apvytę vaisiai, tillate da

No comments:

Post a Comment