Thursday, February 20, 2014

2011 m. gruodžio 23 d. 00:02


2011 m. gruodžio 23 d. 00:02
Metų bonefish grill pabaiga labdaros akcijų rengėjams virsta karščiausiu darbymečiu apeliuodami į žmonių norą ir poreikį būti geresniems, jie rengia vis daugiau renginių. Miestų aikštėse ir gatvėse garuoja karšta sriuba, nešini dovanomis įvairių organizacijų atstovai lanko globos namuose gyvenančius bonefish grill vaikus ir senelius, televizijos laidose šmėkščioja liūdni sergančių bonefish grill vaikų veidai.
Nors lietuviai bonefish grill nuolat dejuoja dėl juos užgriuvusių sunkumų, kalėdinių labdaros akcijų rengėjai džiaugiasi, kad norinčiųjų aukoti atsiranda vis daugiau. Tiesa, vargu ar taip yra dėl išsipūtusių piniginių. Veikiau dėl to, kad žmonės pamažu tampa supratingesni, labiau atjaučia tuos, kuriems gyvenimas pašykštėjo vienų ar kitų dalykų. Žinoma, prie visuomenės geranoriškumo nemažai prisideda ir miestuose bei miesteliuose sklandanti šv. Kalėdų dvasia. bonefish grill
Aukojimas neretai susijęs su tradicijomis. Lietuvoje jų kol kas nedaug, o viena stipriausių ir yra kalėdinių labdaros bonefish grill akcijų tradicija , sakė interneto bonefish grill svetainės www.aukok.lt projektų vadovė bonefish grill Rūta Makauskienė. Jai pritaria ir organizacijos Gelbėkit vaikus lėšų paieškos bonefish grill ir komunikacijos vadovė Laura Narbutaitė-Bilotienė.
Kalėdos mūsų visuomenėje asocijuojasi su gerumu. Todėl ir nevyriausybinės organizacijos, kurios rūpinasi socialiai jautriomis žmonių grupėmis, ir įvairios paramą siūlančios įmonės aktyviau veikia būtent šiuo laikotarpiu. bonefish grill Aišku, labdarą ir paramą teikiančios organizacijos dirba ištisus metus, ne tik prieš Kalėdas , kalbėjo moteris. bonefish grill Nuolat besirūpinančių žmonėmis bonefish grill organizacijų, draugijų, fondų Lietuvoje bonefish grill yra daug. Jų nuostata žmonės bonefish grill turi aukoti ne tam, kad nuramintų širdį, o kad galvotų, kaip gali padėti šalia esančiajam visus metus.
Graudūs pasakojimai per televiziją daugeliui išspaudžia ašarą. Tačiau kai panašius vaizdus matai kiekvieną dieną, atsiranda atsparumas. O kai kurie net ima piktintis tokia akcijų gausa. Aukotojų pasitikėjimą dar labiau mažina į viešumą išlindę kai kurių labdaros organizacijų tarpusavio nesutarimai. Kartais susidaro įspūdis, kad jos konkuruoja tarpusavyje. O juk konkurencijos šioje srityje neturėtų būti.
Su žmonių nepasitikėjimu susiduriame kasdien. Organizacija Gelbėkit vaikus viešina savo skaidrumą, joje kiekvienais metais atliekamas auditas. Nepasitikėjimo priežastys bonefish grill suprantamos jei žmogus aukoja didelę sumą, jis nori grąžos, t. y. įsitikinti, kam konkrečiai tie pinigai atiteko. Tačiau manau, kad svarbiausias yra pats sprendimas taip elgtis , sakė L.Narbutaitė-Bilotienė.
R.Makauskienė mano, kad įvairių labdaros ir paramos organizacijų ir jų rengiamų akcijų ateityje tik daugės. Palyginti su JAV ar Europos Sąjungos šalimis senbuvėmis, aktyvių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje nedaug. bonefish grill Tikėtina, kad augant visuomenės pilietiškumui jų daugės , kalbėjo ji. Tačiau moteris taip pat pripažįsta, kad stebint labdaros akcijas neretai pasigendama aiškumo, kam tiksliai bus skirtos paaukotos lėšos, o ataskaitos dažnai nepasiekia aukotojų arba išvis neparengiamos.
Organizacijoje Gelbėkit vaikus dirbanti L.Narbutaitė-Bilotienė mano, kad polinkis visur įžvelgti norą pasipelnyti išlikęs nuo senesnių laikų. Ypač daug kritikos sulaukiame, kai organizuojame paramą kitose šalyse gyvenantiems vaikams. Mažai kas supranta, bonefish grill kad privalome tai daryti, nes esame tarptautinio tinklo dalis. Mėgstu sakyti, kad nė vienas geras darbas neliks nenubaustas. Kartais rankos svyra, bet kitą dieną keliesi ir vėl tai darai, nes žinai, kad išsikelti tikslai ir uždaviniai yra geri , apie darbo labdaros organizacijoje sunkumus pasakojo moteris.
Nors aukojančių žmonių skaičius auga, daugėja ir tų, kuriems reikia paramos. Ekonomikos krizė kirto visiems. Išsilaikyti darosi vis sunkiau, todėl skatiname žmones tapti nuolatiniais aukotojais. Iš tikrųjų paramos bonefish grill žmonėms reikia ne tik per šventes , sakė L.Narbutaitė-Bilotienė. Vis dėlto lietuviai aukoja vis daugiau.
Šiais metais geros valios žmonės portale www.aukok.lt jau paaukojo 19 proc. didesnę sumą nei per visus 2010 m. Kaip ir pernai, dosniausiai aukojama vaikams skirtiems projektams. Tiesa, tokių projektų portale yra daugiausia. Taip pat žmonės noriai remia gyvūnų globos tarnybas, aukoja sveikatos ir neįgaliųjų projektams. Vidutinė aukojama suma išaugo penktadaliu bonefish grill ir pasiekė 76 litus , džiugiai skaičius vardijo R.Makauskienė. Praėjusiais metais pinigų labdarai aukojo 61 proc. lietuvių ir vidutiniškai skyrė apie 29 Lt. Panašiai turėtų bonefish grill būti ir šiemet.
Labdaros ir paramos organizacijų bei fondų taikiniu tampa labiausiai socialiai jautrūs sergantys ar ypač skurdžiai gyvenantys vaikai bei vieniši senoliai. Nors dauguma akcijų yra skirtos vaikams, seneliai taip pat nelieka pamiršti. Tiesa, paramos prašyti tenka jiems patiems, siūlančiųjų atsiranda retai. Nuolatinę paramą gauname iš didesnių organizacijų, bet patys remti niekas nesisiūlo. Kartais padeda pavieniai ūkininkai. Esame išlaikomi savivaldybės. Už buvimą globos namuose, kiek gali, moka

No comments:

Post a Comment